Hey,

Ik ben Romy – Verpleegkundig Specialist Ggz in Utrecht van Praktijk van Tilborg. In mijn praktijk wil ik samen met je werken aan mentale veerkracht, herstel en acceptatie. Eigen regie staat hierbij centraal.

Mijn visie als
behandelaar

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om aan de ‘andere kant’ te zitten. Daarom snap ik dat het belangrijk is om een goed gevoel te hebben bij een behandelaar en de gesprekken. 

Sinds ik zelf met een hulpvraag heb gezeten voor depressieve klachten, zie ik een behandelaar als een gids die je verder helpt in de zoektocht naar het ‘hoe’, ‘wat’ en ‘waarom’ van je klachten. 

In mijn visie staat eigen regie centraal. Het gaat niet om vechten tegen ‘klachten’, maar het omarmen ervan. Uiteindelijk moet je sterk genoeg zijn om je hulpvraag de baas te worden.

Over mij als persoon

Ik woon en werk in Utrecht, samen met mijn vriend en onze verzameling kamerplanten. 


Mijn werk in de GGZ begon nadat ik de opleiding HBO Verpleegkunde had afgerond. Toen ik mijn bachelor had behaald, ging ik namelijk aan de slag op een acute psychiatrische afdeling. 

Daar werkte ik 2,5 jaar met veel plezier, maar ik kreeg behoefte aan een nieuwe omgeving en aan nieuwe mensen om me heen. 

 

Ik besloot daarom om te vertrekken naar het buitenland en woonde 1,5 jaar in Australië en reisde een tijdje door Zuidoost Azië. 

Toen ik terugkwam in Nederland, wilde ik mezelf blijven uitdagen en verdiepen. Ik koos voor de master Verpleegkundig Specialist. Een goede keuze, want de verdieping en uitdaging vond ik daar absoluut. 

 

Tijdens de opleiding werkte ik ambulant en klinisch met volwassenen, maar na de master werkte ik ook met de groep kind & jeugd.

Hoewel ik nog steeds met de groep kind & jeugd werk, werk ik sinds januari 2020 als ZZP’er weer met de doelgroep volwassenen in de Basis GGZ. 

Wat is een
verpleegkundig
specialist?

Het beroep verpleegkundig specialist is relatief nieuw. De ‘vs’ is een master die wordt gedaan na de hbo verpleegkunde. In deze master wordt de verpleegkundige opgeleid tot specialist binnen een expertisegebied (zoals de GGZ). 

De verpleegkundig specialist kan kijken naar de lichamelijke en geestelijke kanten van een hulpvraag en de overlap hiertussen. Na het behalen van de master mag je als verpleegkundig specialist diagnosticeren, volledige behandelingen doen en medicatie voorschrijven. 

Lees meer op de website van mijn beroepsvereniging.